Tips voor gratis producten en spullen krijgen

Op Prijsvragenplaza vind je allerlei gratis producten. Proefpakketten van verzorgingsproducten bijvoorbeeld, maar ook proefritten in auto’s en proefabonnementen op tijdschriften. Ook grote prijzen, zoals iPads, smartphones en geldbedragen vind je gratis op deze website. Tot slot vraag je hier ook eenvoudig gratis kortingsbonnen aan. Zo bezoek je met korting een pretpark of shop je voordelig in je favoriete online shop.

Je vraagt je misschien af waarom bedrijven hun producten gratis weggeven. Het antwoord daarop is heel simpel: ze willen graag reclame maken. Door een gratis product aan te vragen maak jij op een leuke manier kennis met een nieuw merk of een bedrijf. Ze hopen natuurlijk dat je het daarna nog een keer zelf aanschaft, het pretpark zelf nog eens bezoekt of een auto koopt na de proefrit.

Een andere reden waarom bedrijven gratis producten weggeven is omdat ze graag meer informatie over je willen hebben. Om een gratis product aan te vragen is het vaak verplicht om je email-adres in te vullen. Door akkoord te gaan met de algemene voorwaarden ontvang je dan automatisch de nieuwsbrief van het bedrijf of de sponsors van de weggeefactie. Dit kan 1 mail per week zijn, maar het zouden ook meerdere emails kunnen zijn. Lees de voorwaarden daarom altijd goed door.

Doe je regelmatig mee aan dit soort acties, maar heb je niet zoveel zin om dagelijks meerdere email-nieuwsbrieven te ontvangen? Dan is het een goed idee om een apart email-adres aan te maken bij een gratis provider. Hier ontvang je dan alle nieuwsbrieven op, zodat je privé-inbox niet overstroomt, maar je ook geen leuke aanbiedingen misloopt!

Het is dus belangrijk om de voorwaarden van een actie goed door te lezen, zodat je weet wat je kunt verwachten. In deze voorwaarden staat vaak ook hoeveel kans je maakt op de prijs. Kleinere gratis spullen, zoals bijvoorbeeld verzorgingsproducten of kortingsbonnen, worden meestal verstuurd naar alle aanvragers. Grote artikelen, zoals iPads of smartphones, worden meestal verloot onder de deelnemers. In dat geval ontvangen enkele deelnemers de prijs. Let hier dus op, om teleurstellingen te voorkomen, maar laat het je niet weerhouden om mee te doen. Wie niet waagt, wie niet wint. Misschien heb jij dit keer mazzel!